Reset Password

Your search results

Omgeving

28 juni 2015 by beheer

Het appartement is gelegen aan de Boulevard de Ruyter te Vlissingen, tegenover het kleine badstrand. Vanuit het appartement, op de vierde verdieping, heeft u een fraai uitzicht niet allen over de boulevard, maar ook over de zee en de scheepvaart. De boulevard van Vlissingen is hierin uniek: de schepen varen bij wijze van spreken voor uw raam voorbij. Het appartement is uiterst rustig gelegen en toch slechts 5 minuten verwijderd van het centrum. Zowel wandelend als op de fiets bevindt u zich binnen enkele minuten midden in bos en duin.

 

De charme van het voor- en naseizoen

Veel toeristensteden, met name aan de kust, leggen de nadruk op hun aantrekkelijkheid tijdens het zomerseizoen. In sommige van die plaatsen gaat zelfs bij de hotels en restaurants de deur op slot als de zomergasten vertrokken zijn. In Vlissingen is dat echter niet het geval. Hier zijn de bedrijven het hele jaar open en hier wordt u het hele jaar met open armen ontvangen.

Als de zomer achter de rug is en de geur van zonnebrandolie vervlogen, dan wordt dat andere gezicht van Vlissingen weer zichtbaar: een beetje ruiger, een beetje verweerder. Dan kabbelt de rivier niet meer licht ruisend en klotsend langs de stranden en de boulevards. Dan kunnen herfststormen de golven tot metershoge  watermassa’s opstuwen, die donderend neerbeuken op de glooiïng of in razende schuimexplosies gebroken worden door de rijen golfbrekers die als paalhoofden vanuit de boulevard in zee steken.

Met windkracht 10 over de boulevard: schuin gebogen tegen de wind, de kraag hoog opgeslagen, uitwaaien en uitkijken voor overslaand water. Om daarna met tintelende wangen en oren (en haar dat alle kanten uitstaat van het zout) neer te strijken achter het beschermende glas van een van de vele horecagelegenheden aan de boulevard. Waar de geur van verse snert u al uitnodigend tegemoet komt…

 

Vlissingen

Vlissingen heeft een rijke festivalhistorie: het Bevrijdingsfestival op 5 mei, het Straatfestival in juli, het Mosselfestival, Horecafestival, Small Sail Festival en ga zo maar door. Bij al die festivals in de open lucht zou je bijna vergeten wat een breed scala aan evenementen er te zien zijn de theaters, op de binnenpodia en niet te vergeten in de hypermoderne bioscoop Cine City. Van intieme zolderfolkoptredens in Razzmatazz tot indrukwekkende uitvoeringen met groot orkest in de Sint Jacobskerk.

Aangeraden activiteiten: